Ülseratif Kolit Bitkisel Tedavi
Loading advertisement...
Preload Image
Up next

Video title

Cancel

Ülseratif Kolit Bitkisel Tedavi

Ülseratif Kolit Bitkisel Tedavi

Ülseratif kolit neden olur?

Ülseratif kolit, kolon ve rektum iltihabına neden iltihabi bir bağırsak hastalığıdır. Bu kronik rahatsızlığın kesin nedeni hala bilinmemektedir. Genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğuna inanılmaktadır. Stres belirtilerini daha da kötüleştirebilir. Ülseratif kolit abdominal ağrı veya rahatsızlıkların yanı sıra ishal, rektal kanama ve iltihap nedeniyle yaralar veya ülser, kalın bağırsak iç astarında bozuklar gibi komplikasyonlara neden olabilir. Kolit tedavisine ek olarak bazı bitkisel ve doğal ilaçlar da kullanılabilir.

Ülseratif Kolite Bitkisel Çözüm

1. Ülseratif kolit zeytinyağı tedavisi

Zeytinyağı en etkili ülseratif kolit tedavilerinden biridir. Tekli doymamış yağlar açısından zengindir ve anti enflamatuar özellikleri vardır.
– 2 ila 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı günlük olarak tüketilebilir.

2. Aloe vera ve ülseratif kolit tedavisi

Çalışmalar, aloe veranın hafif ve orta düzey ülseratif kolit tedavisinde anti enflamatuar özellikleri gösterdiğini ortaya koymuştur.
– İki çorba kaşığı taze aloe vera suyu içilebilir. Günde en fazla 3 bardak tüketilmelidir.
– Biraz zerdeçal tozu, aloe vera suyu veya jeli karıştırılır. Bu karışım kolit tedavisinde oldukça etkilidir.

3. Kolite iyi gelen gıdalar: Buğday çimeni suyu

Buğday çimeni suyu antioksidan özellikleri nedeniyle ülseratif kolit şikayeti olanlar için faydalıdır. Karın ağrılarını azaltır ve ishal veya rektal kanama gibi belirtileri hafifletir.
– Her gün 4 çay kaşığı buğday çimeni suyu içilebilir.

4. Ülseratif kolit balık yağı takviyesi

Balık yağı omega 3 yağ asidi içeriği ve anti-enflamatuar özellikleri ile ülseratif kolit belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. Omega 3 yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.
– Ülseratif kolit için 1 gram balık yağı takviyesi günlük olarak alınabilir. Daha sonra her gün artırılarak 4 grama kadar çıkılmalıdır.

5. Kolite iyi gelen bitkisel kürler: Kaygan karaağaç

Kaygan karaağaç içeriği nedeniyle bağırsak astarı üzerinde bir jel oluşturur. Bu jel kolitin neden olduğu inflamasyonu rahatlatır. Ayrıca, ishali yatıştırır.
– Bir fincan sıcak su, bir çorba kaşığı kaygan karaağaç kabuğu tozu karıştırılır. Birkaç dakika bekletildikten sonra içilir. Günde birkaç kez tüketilebilir.

6. Kolite iyi gelen bitki: Karnıyarık otu tohumları

Çözünebilir lif yönünden zengin olan karnıyarık otu ülseratif kolit tarafından ortaya çıkan ishali hafifletir. Bağırsak hareketliliğini geliştirir.
– Bir fincan sıcak suya iki çay kaşığı karnıyarık otu eklenir ve kalın bir hamur yapılır. Bu hamurdan bir kaşık kadar su ile karıştırılarak içilir.

Not: Bazı durumlarda semptomlar daha da kötüye gidebilir bu nedenle karnıyarık otu kullanmadan önce doktora danışılmalıdır. Karnıyarık otu bağırsak tıkanıklıkları ve spazm durumlarında kullanılmamalıdır.

7. Ülseratif kolite iyi gelen bitkiler: Aynısafa otu

Aynısafa otu ülseratif kolit belirtilerini yönetmeye yardımcı olabilir. Yatıştırıcı bir etkisi vardır ve anti inflamatuar bir bitkidir. Ayrıca sindirimi geliştirir ve doku iyileşmesini kolaylaştırır.
– Aynısafa otunda bir ya da iki çay kaşığı alınarak bir fincan sıcak suya konulur.
– 10 ila 15 dakika dinlendirilir.
– Günde en fazla 3 bardak tüketilmelidir.

8. Ülseratif kolite iyi gelen yiyecekler: Çemen otu

Çemen otu sindirim yolu boyunca bir koruyucu filtre oluşturarak ülseratif kolit belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca iltihabı azaltır ve vitamin A ve C, demir, kalsiyum, protein ve diğer besinler açısından da zengindir.
– Bir çay kaşığı ezilmiş çemen otu tohumu, bir fincan sıcak su eklenir.
– 3 ya da 5 dakikalığına dinlendirilir.
– Süzüldükten sonra her gün birkaç kez içilebilir.

9. Ülseratif kolite iyi gelen bitki çayları: Zencefil

Zencefil anti enflamatuar ve anti oksidan özelliklere sahiptir. Ülseratif kolit belirtilerini yatıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır.
– İki çorba kaşığı rendelenmiş zencefil, bir bardak suya konulur. Karışım yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır. Ardından süzerek içilir. İstenirse içerisine biraz bal ve limon suyu eklenebilir.

Kanalımıza ABONE OLUN 🌹 https://goo.gl/yDnyXI 🌹
Web Sitemizi Ziyaret Edin 🔸 https://goo.gl/kBbPK4 🔸
Facebook Sayfamızı Beğenin 💕 https://goo.gl/ppqIPP 💕